Berkongsi Resepi, Idea Dan Tips Masakan Terkini Di Antara Ahli Kelab Kelab Roti & Kamus Resepi.
Followers
Saturday, 4 April 2015
ROTI MANIS (TOPPING CHOCOLATE )
Bahan:
Sediakan water roux dahulu kemudian sejukkan
27g tepung gandum
250ml air
Kacau atas api sampai likat
400g tepung roti
100g tepung gandum
7g yis
1sudu kecil garam
1bj telur
50ml air campur dengan 3ketul ais dlm 27g
110g gula
80g marjerin
27g susu tepung
Water roux
Cara: Guna bm
Masukkan air campur ais telur garam water roux.masukkan gula tepung gandum tepung roti yis susu tepung uli sekejap br masukkan marjerin
Uli 3kali num 8 rehat 5minit setiap ulian
Siap uli terus bulatkan
Bulatkan 25 gram setiap satu doh
Rehatkan sampai kembang bkr
Saya gune sudu matrix free cosway bg
Selamat mencuba
Labels:
Roti
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment