السلام عليكم ورحمة الله وبركاته. SELAMAT DATANG. KELAB ROTI. KAMUS SELERA

Followers

Saturday 4 April 2015

ROTI MANIS (TOPPING CHOCOLATE )






Bahan:

Sediakan water roux dahulu kemudian sejukkan
27g tepung gandum 

250ml air
Kacau atas api sampai likat

400g tepung roti 
100g tepung gandum
7g yis
1sudu kecil garam
1bj telur
50ml air campur dengan 3ketul ais dlm 27g
110g gula
80g marjerin
27g susu tepung
Water roux

Cara: Guna bm


Masukkan air campur ais telur garam water roux.masukkan gula tepung gandum tepung roti yis susu tepung uli sekejap br masukkan marjerin
Uli 3kali num 8 rehat 5minit setiap ulian

Siap uli terus bulatkan

Bulatkan 25 gram setiap satu doh
Rehatkan sampai kembang bkr

Saya gune sudu matrix free cosway bg

Selamat mencuba

No comments:

Post a Comment