السلام عليكم ورحمة الله وبركاته. SELAMAT DATANG. KELAB ROTI. KAMUS SELERA

Followers

Saturday 4 April 2015

KARI TELUR SOTONG






BAHAN:

Telur sotong
3 Ulas bawang merah
1/2 inci halia
Air rebusan
Sepeket rempah kari ikan

CARA:

1. Telur sotong di basuh, di rebus sebentar.
2. Toskan, air rebusan jangan di buang.
3. Potong 3 ulas bawang merah, 2 ulas bawang putih, 1/2 inci halia
4. Tumis semua sampai wangi
5. Masukkan sepeket rempah kari ikan
6. Tumis sampai wangi
7. Masukkan secawan santan pekat dan air rebusan sotong tadi
8. Biarkan mendidih sebentar, baru masukkan telur sotong.
9. Masukkan perasa secukupnya.
10. Siap!!




No comments:

Post a Comment