Sebelum dan selepas..hot from oven..emmm..nyum,nyum..๐๐
Ni resepi yg saya guna..resepi ni dah lama ..kongsi Ozleen Muhi ..hihi..tq leen.
Bahan:
500g tpg h.protin (saya guna tpg gandum sebab tpg hp dah habis)
80g gula
30g susu tepung
1 sdt bread Improver
1 sdt b.softner
11g yis(saya guna 12g untuk 1 kg tpg)
1 biji kuning telur
150g air
100g ais
60g butter(saya guna marjerin planta je)
Secubit garam(saya pakai 1 sdt untuk 1kg tpg)
11g yis(saya guna 12g untuk 1 kg tpg)
1 biji kuning telur
150g air
100g ais
60g butter(saya guna marjerin planta je)
Secubit garam(saya pakai 1 sdt untuk 1kg tpg)
Cara2 mcm biasa..
Doh 20 gram setiap satu
Semasa doh separuh kembang. Sudah boleh gunting doh di atas.
Boleh letak sosej
Bun sosej yang sudah di bakar. Boleh juga di buat bun cheese.
Hanya taburkan gula dan parut cheese. Bakar.
No comments:
Post a Comment