ุงู„ุณู„ุงู… ุนู„ูŠูƒู… ูˆุฑุญู…ุฉ ุงู„ู„ู‡ ูˆุจุฑูƒุงุชู‡. SELAMAT DATANG. KELAB ROTI. KAMUS SELERA

Followers

Friday 20 November 2015

BUN SOSEJ


Sebelum dan selepas..hot from oven..emmm..nyum,nyum..๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š

Ni resepi yg saya guna..resepi ni dah lama ..kongsi Ozleen Muhi ..hihi..tq leen.

Bahan:
500g tpg h.protin (saya guna tpg gandum sebab tpg hp dah habis)
80g gula
30g susu tepung
1 sdt bread Improver
1 sdt b.softner
11g yis(saya guna 12g untuk 1 kg tpg)
1 biji kuning telur
150g air
100g ais
60g butter(saya guna marjerin planta je)
Secubit garam(saya pakai 1 sdt untuk 1kg tpg)

Cara2 mcm biasa..





Doh 20 gram setiap satu



Semasa doh separuh kembang. Sudah boleh gunting doh di atas.



Boleh letak sosej



Bun sosej yang sudah di bakar. Boleh juga di buat bun cheese. 
Hanya taburkan gula dan parut cheese. Bakar.







No comments:

Post a Comment